Nowe typy hartowalnych szyb przeciwsłonecznych i paneli międzyokiennych

07 lip 2015
NSG Group poszerza gamę hartowalnych szyb przeciwsłonecznych z grupy Pilkington Suncool™ Pro T oraz hartowalnych szklanych paneli Pilkington Spandrel Glass Powlekany Pro T. Nowe produkty mogą być hartowane przez niezależnych przetwórców pozwalając na optymalizację procesu produkcyjnego.
Suncool Blue 50 27

Wprowadzane typy hartowalnego szkła przeciwsłonecznego: Pilkington Suncool™ Blue 50/27 Pro T, Pilkington Suncool™ 40/22 Pro T oraz Pilkington Suncool™ 30/16 Pro T pozwalają na efektywną ochronę przed nadmiernym nasłonecznieniem i zapewniają doskonałą izolację cieplną. Uzupełniona oferta to jeszcze lepsza możliwość precyzyjnego doboru szkła łączącego doskonałe parametry ochrony przed słońcem z bezpieczeństwem użytkowania, w zależności od stopnia nasłonecznienia oraz pożądanego koloru fasady. Doskonale sprawdzą się nie tylko w przeszkleniach fasad, ale również w szklanych dachach czy świetlikach. Hartowalne szyby przeciwsłoneczne dostępne są w trzech standardowych grubościach: 6, 8 i 10 mm, na specjalne życzenie szkło jest dostępne również w grubości 12 mm.

Kolejnym nowym produktem jest Pilkington Spandrel Glass Powlekany E130 Pro T. Powlekane metaliczną powłoką nieprzezierne szkło, kolorystycznie dopasowane jest do szkła Pilkington Suncool™ Blue 50/27 Pro T i pozwala na zaprojektowanie jednolitej pod względem kolorystycznym fasady. Pilkington Spandrel Glass Powlekany E130 Pro T dostępny jest standardowo w dwóch grubościach: 6 i 8 mm.

Wszystkie produkty hartowalne (oznaczone skrótem Pro T) mogą być hartowane samodzielnie przez przetwórców w dowolnych formatach, które wymagane są dla danego zamówienia i w najodpowiedniejszym dla przetwórcy momencie. Pozwala to nie tylko na optymalizację czasu i kosztów, usprawnia logistykę dostaw, ale również zwiększa elastyczność procesu produkcyjnego.

Proces hartowania jest konieczny dla uzyskania przez szyby Pro T ich właściwych parametrów technicznych. Po zakończonym procesie obróbki przetwórca otrzymuje hartowane wysokoselektywne szkło przeciwsłoneczne, a także dopasowane do niego dekoracyjne szkło nieprzezierne.