Vanliga frågor från konsumenter

   Jag har hört talas om Pilkington Activ™ självrengörande glas, kan du berätta om det?
   Vad är glas gjort av?
   Varför ska jag välja energibesparande glas?
   Vad är säkerhetsglas?1. Jag har hört talas om Pilkington Activ™ självrengörande glas, kan du berätta om det?


De självrengörande glasen har en unik dubbelverkande funktion som använder naturens egna krafter för att hålla glasen fria från smuts.

En osynlig beläggning på glaset luckrar upp den organiska smutsen och underlättar för regnet att skölja bort den, utan att lämna några ränder efter sig. Det enda som behövs är dagsljus. Vid långvarig torka kan man hjälpa naturen genom att spola av rutorna med vatten.

Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta din närmaste Pilkington Activ™ leverantör.

För mer information om produkten, se våra produktsidor

 2. Vad är glas gjort av?


Glas tillverkas av sand, soda och kalk med små mängder av magnesium, aluminium och järn.3. Varför ska jag välja energibesparande glas?


Gamla isolerrutor avger mycket värme från ett rum. Energibesparande glas har en beläggning som reflekterar värmen tillbaka in i rummet, så när ett rum värms upp av solen hålls rummet varmt och du kan minska uppvärmningen. Det sparar både energikostnader och miljön!4. Vad är säkerhetsglas?


Säkerhetsglas kan ha fler funktioner. Många tror först och främst att säkerhetsglas bara skyddar mot inbrott och yttre påverkan, men det kan också skydda mot skador i hemmet. Rätt glasval kan till exempel förhindra att glas krossas om någon kör på altandörren. Läs mer på våra produktsidor.